Átány, 2018. május 30.

Átány községi önkormányzat

Sajtóközlemény

átány község önkormányzata az asp központhoz való csatlakozás köfop-1.2.1-vekop-16 számú projekt keretében 6 millió összegű támogatást nyert.

A Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program keretében meghirdetett „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című pályázaton KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-00678 azonosító számon benyújtott támogatási kérelem került elfogadásra. A támogatás összege: 6 millió Forint vissza nem térítendő támogatás.

A projekt keretében az alábbi önkormányzati ASP rendszer szakrendszereihez történik meg a csatlakozás: iratkezelő rendszer, önkormányzati települési portál rendszer, elektronikus ügyintézési portál rendszer, gazdálkodási rendszer, ingatlanvagyon-kataszter rendszer, önkormányzati adó rendszer, ipar-és kereskedelmi rendszer, hagyatéki leltár rendszer.

Az elnyert támogatás az ASP rendszer működtetéséhez szükséges eszközök beszerzésére, a munkatársak képzésen való részvételére és egyéb szakmai tevékenységek megvalósításához kapcsolódó szolgáltatások költségeire használható fel. A szakmai tevékenységek keretén belül megtörténik az önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja, az önkormányzatok elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó feltételek kialakítása, működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása, tesztelés, élesítés.

A projekt 2017.05.03- 2018.06.30. között kerül megvalósításra.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. További információ a polhivaatany@t-online.hu e-mail címen kérhető.